Een mooie trouwjurk uitzoeken als bruid

witte trouwjurk

Gaan jullie trouwen? Hierbij komt erg veel kijken en er moet aan van alles gedacht worden. De locatie, het eten en wat al niet meer. Jullie doen natuurlijk je uiterste best om het iedereen na de zin te maken en natuurlijk ook jullie de tijd van jullie leven te geven. Maar ook de voorbereidingen kunnen iets leuks hebben en vooral voor de vrouw als deze de trouwjurk uit mag zoeken. Dit kan echter best een lastige opgave zijn en hopelijk kan dit artikel jullie iets meer wegwijs brengen in het zoeken van een trouwjurk.

Ten eerste is het goed om het budget voor de jurk vast te stellen. Misschien dat de er al enige kennis is of al een beetje gekeken is naar hoe duur een trouwjurk ongeveer is. Als jullie beide geen idee hebben van hoe duur het zou kunnen zijn, dan raad ik aan gewoon even rond te neuzen op het internet en voornamelijk naar de prijzen te kijken van de verschillende trouwjurken.

Trouwjurk altijd wit?

witte trouwjurkVolgens het standaard etiquette is een trouwjurk altijd wit, maar natuurlijk kan hier eventueel vanaf geweken worden. Veel trouwjurken hebben altijd nog wel wat van het witte weg, maar er zijn wel wat variaties zoals grijs, crème, lichtroze of lichtblauw. Op andere kleuren zoals wat donkerder rood of blauw zult u specifieker moeten zoeken, omdat deze niet snel naar boven komen al tikt u slechts ‘trouwjurk’ in bij een zoekmachine.

Wanneer de kleur vastgesteld is kunnen er al heel wat trouwjurken afgestreept worden puur vanwege de kleur, al zult u wel merken dat er alsnog heel veel variaties en aanbieders zijn in iedere kleur trouwjurk. Nu wordt het tijd om na te denken over hoe de jurk er voor de rest uitziet. Heeft de jurk bedekking over de armen? Hoe lang moet de jurk ongeveer zijn?

Moeten er bandjes om de schouders heengaan of mag het bovenste stuk compleet bloot zijn? Tot hoever mag het bloot zijn? Alhoewel deze dingen misschien op het eerste gezicht gericht tot de vrouw lijken is het natuurlijk goed om er ook zeker van te zijn dat de man de jurk mooi vindt, dus overleg ook dit soort dingen met betrekking tot de jurk samen. Natuurlijk neem je dit door met de checklist bruiloft die je hebt gemaakt (hint: als je die nog niet hebt, zorg er dan snel voor!).

Gericht zoeken

Tot slot moet de vrouw haar eigen maat weten, want u wilt natuurlijk geen jurk die eigenlijk helemaal niet blijkt te passen of niet goed zit. Ook hierdoor kunt u weer gerichter zoeken en zorg ook dat u niet een te specifieke keuze heeft qua jurk. Misschien is deze jurk namelijk helemaal niet in uw maat, dus het is handig als u het niet erg vindt om wat af te wijken van wat u in uw hoofd had. Naast dat er op het internet een heleboel te vinden is qua trouwjurken, zijn er ook winkels die zich specialiseren in trouwjurken of bruiloften in het algemeen. Schuw ook niet om hier een kijkje te nemen als u dat wilt, het personeel van de winkels kunnen jullie beide bovendien ook verder helpen met het zoeken van een jurk.