Een sixpack krijgen, hoe werkt dat eigenlijk?

sixpack kweken

Een mooi afgetrainde buik inclusief een sixpack is een wens van vele mannen (en soms ook vrouwen). Toch blijkt dit nog niet zo eenvoudig als veel mensen denken. Dus hoe werkt dat eigenlijk een sixpack krijgen?

Zo krijg je een sixpack

sixpack kwekenEr zijn 3 ingrediënten die alle drie belangrijk zijn als jij een sixpack wilt hebben. De eerste is niet je training, maar je voeding. Een sixpack is namelijk je spieren die goed zichtbaar zijn, dat lukt niet als daar nog een laagje vet overheen zit. Dan kun je trainen wat je wilt, maar je sixpack is dan nog steeds niet mooi zichtbaar.

Dus pas je voeding aan en schrap de snelle koolhydraten zoals snoep, koek, witbrood en witte pasta. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Deze eiwitten zorgen er juist voor dat je spieren behouden blijven en goed kunnen herstellen na een training. Je lees meer op: www.droogtrainenacademie.nl/buikspieren-trainen-geweldige-sixpack

Extra aandacht aan buikspieren

Uiteraard geef je tijdens je trainingen extra aandacht aan je buikspieren. De sleutel hierbij is afwisseling. Zorg er voor dat je verschillende buikspieroefeningen doet en doe ze zo zwaar mogelijk. Zo train je niet allen je rechte maar bijvoorbeeld ook je schuine buikspieren. En een zware training zorgt voor de aanmaak van meer spiermassa.

En als laatste belangrijke stap in je proces naar een sixpack is rust je grote vriend. Vraag niet te veel van je lichaam. Je spieren hebben juist rust nodig om weer te herstellen van een training. Train dus niet elke dag, plan rustdagen tussen de trainingen door. En zorg daarnaast voor voldoende slaap.

Een sixpack krijg je dus door goed te eten, hard te trainen en voldoende te rusten!