Facelift en rimpels in het gelaat

Wanneer we het hebben over chirurgie, dan denken niet veel mensen direct aan het uiterlijk. Vaak denk je toch al snel aan een operatie aan ledenmaten, of misschien wel een orgaan. Toch is er binnen de chirurgie ook een speciaal onderdeel, namelijk plastische chirurgie.

Een plastisch chirurg is altijd een arts die daarna nog verder is gegaan met leren om plastische chirurgie uit te kunnen voeren. Wist je trouwens dat plastische chirurgie ooit is ontwikkeld om soldaten weer een normaal leven te kunnen geven wanneer ze oorlogswonden hadden opgelopen? Tegenwoordig is het vooral gericht om het uiterlijk van mensen aan te passen, voor cosmetische redenen.

De facelift welke rimpels in het gezicht kan verminderen

Binnen de cosmetische chirurgie zijn er vele verschillende ingrepen. Een ingreep die vooral populair is onder vrouwen die al wat op leeftijd zijn, is de facelift. De rimpels in het gezicht en rond de ogen kunnen er namelijk een mee verminderd worden. De huid wordt namelijk strakker getrokken door een incisie te maken achter de oren en dit vervolgens weer vast te maken. Een variant hiervan is de ooglidcorrectie, welke zich enkel richt op het gebied rond de ogen. Een minder ingrijpende operatie die ook minder kostbaar is om uit te laten voeren door een chirurg in een kliniek.

Operaties zijn nooit zonder risico’s. Tijdens een consult met een plastisch chirurg bij een kliniek worden deze risico’s voorgelegd. Ook zal een chirurg naar de wensen luisteren en bekijken of de ingreep een optie is. Laat u altijd goed voorlichten door een arts voordat u een besluit neemt.

Dit bericht was geplaatst in vrouw.
Markeer de permalink als favoriet.