Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering, waar let je op

Voor iedere Nederlander is het verplicht om een zorgverzekering te hebben. Je hebt echter als consument wel zelf de keuze bij welke verzekeraar je deze verzekering gaat afsluiten.

Er zit ook best wel wat verschil in de verschillende verzekeraars die deze dienst aanbieden. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillen in de mate van dekking die je hebt en ook de prijs die hiervoor gevraagd wordt kan verschillend zijn.

Als je hier wat onderzoek naar doet dan kom je tot de ontdekking dat overstappen naar een nieuwe zorgverzekering best weleens gunstig voor je kan uitpakken. Maar waar let je dan op tijdens het overstappen om dit zo goed mogelijk te laten verlopen?

Dekking voor zorgbehandelingen

verzekering zorgAls eerste is het natuurlijk belangrijk om bij het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering te letten op de dekking voor zorgbehandelingen die je krijgt. Indien je een specifieke zorg nodig hebt dan wil je dat de kosten hiervoor door je zorgverzekering gedekt worden.

Of in ieder geval zoveel mogelijk gedekt is. Alle verzekeraars maken voor hun verzekeringen bekend wat hierin allemaal is opgenomen. Dit zijn vaak lange lijsten met verschillende behandelingen die je in de zorg kunt ondergaan.

Het is best lastig om dit allemaal door te nemen, maar wel de moeite waard als je wilt weten of je bij de beste zorgverzekering zult uitkomen. Dit is overigens voor iedere persoon verschillend. Een jonge en gezonde persoon heeft minder dekking nodig dan een oudere persoon die al aan een aantal gezondheidskwalen lijdt.

Eigen risico en prijs zorgverzekering

Naast de dekking voor zorgbehandelingen moet je bij het overstappen ook letten op het eigen risico dat hieraan vastzit.

Iedere zorgverzekeraar hanteert een eigen risico. Hiermee willen de verzekeraars bereiken dat mensen niet onnodig veel gebruikmaken van zorg als dit eigenlijk niet noodzakelijk is.

Zij vragen daarom aan de mensen die verzekert zijn dat zij een eigen bijdrage aan de kosten leveren. Hoe hoger dit eigen risico voor de verzekerde persoon, hoe lager de maandelijkse kosten voor de verzekering zullen zijn.

Voor iemand die niet verwacht van veel zorgbehandelingen gebruik te maken kan dit echter wel een slimme beslissing zijn om hier gebruik van te maken.

Huisarts Rotterdam Zuidplein:

Gezondheidscentrum Zuidplein
Strevelsweg 700
3083 AS Rotterdam
010 290 8000
https://www.gczuidplein.nl

Dit bericht was geplaatst in vrouw.
Markeer de permalink als favoriet.