Veel afgevallen, overtollig vel verwijderen middels een buikwandcorrectie

Mensen die veel afgevallen zijn of pas zijn bevallen krijgen vaak te maken met veel overtollig vel. Vooral op de delen waar het lichaam fors in formaat is afgenomen zal dit voorkomen. Dit komt doordat het verliezen van vet bij overgewicht veel sneller gaat dan het tempo waarin de huid gecorrigeerd wordt in volume.

De buik is een bekend probleemgebied voor mensen die veel afgevallen zijn. Zij hebben vaak last van een loszittende en hangende huid om de buik. Dit is zonde want als je juist zo hard hebt gewerkt om weer trots te zijn op je lichaam wil je dit niet hoeven te verbergen omdat er lelijke loszittende huid om je buik zit. In dit geval kan overtollig vel verwijderd worden middels Abdominoplastiek (ook wel buikwandcorrectie).

Een correctie van de buikwand

De buikwand is de huid die over de buik heen loopt. Mensen die in korte tijd veel afvallen die krijgen vaak met het probleem te maken dat deze huid zeer los komt te zitten. Dit komt bijvoorbeeld ook vaak voor na een zwangerschap bij vrouwen. De huid zit los doordat het lichaam en met name de buik in korte tijd extreem in volume afneemt.

Het gevolg hiervan is dat de huid vaak naar beneden gaat hangen en erg rimpelig is. Omdat mensen niet graag hun buik ten alle tijden willen verbergen kan er gekozen worden om de buikwand te corrigeren door een plastisch chirurg. Deze voert dan een buikwandcorrectie uit waarbij het overtollige vel verwijderd wordt en de huid om de buik weer strak komt te zitten.

Dit bericht was geplaatst in vrouw.
Markeer de permalink als favoriet.